امروز : دوشنبه, ۱۴ آبان , ۱۴۰۳ - 3 جماد أول 1446
بوش، پاناسونیک، فیلیپس و سامسونگهای ۶۰۰، ۷۰۰ هزار تومانی!
به گزارش کرمانشاه امروز؛ هر رقمی که بخواهید هست. بوش، پاناسونیک، فیلیپس، گوسونیک، فوما و …، اما همه تقریبا یک شکل هستند و نام مارکی برند با رنگ مشکی روی بدنه آنها حک شده است.
بازار لوازم خانگی این روزها شاهد لوازم برقی عجیب و قریبی است که اگر فقط کمی از لوازم خانگی سررشته داشته باشید متوجه تقلبی بودن آن میشوید، اما ممکن است بسیاری افراد با عدم اطلاع از این موضوع و با این گمان که یک وسیله برقی مارک میخرند، گول بخورند.
این نوع کالاها بیشتر شامل لوازم خانگی کوچک سایز برقی مثل میکسر، خردکن، آبمیوه گیری، چایساز، تُستر، سرخ کن و سشوار هستند که در برخی از مغازههای لوازم خانگی به چشم میخورند. ظاهری مشابه دارند و فقط مارکی که روی بدنه آنها حک شده تفاوت دارد، مارکی که به راحتی با چاقو یا سیم ظرفشویی خراشیده میشود.
در شرایطی که واردات لوازم خانگی ممنوع شده، مشخص است که این کالاها تقلبی و دست ساز هستند و یا بعضا به صورت قاچاق وارد می شوند.
البته قیمت نامتعارف هم خبر از تقبلی بودن آنها میدهد، برای مثال یک خردکن بوش با قیمت ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان و یا چای ساز بوش با قیمت زیر یک میلیون تومان عرضه میشود و در حالیکه ناشناختهترین برندهای آبمیوه گیری در بازار زیر دو میلیون تومان نیست، اما آبمیوه گیری چهارکاره بوش یا پاناسونیک با قیمت ۱.۵ تا ۱.۷ میلیون تومان عرضه میشود، یا سرخ کن فیلیپس با قیمت ۱.۴ میلیون تومان و سشوار پاناسونیک ۳۲۰ هزار تومان!
خریدارانی که فریب این کالاها را میخورند دستشان به جایی بند نیست، چون ضمانتنامه خاصی برای این کالاها وجود ندارد و در زمان کوتاهی پس از استفاده هم دچار مشکل میشوند و قطعات تعمیراتی هم برای آنها در بازار نیست، یعنی عملا با خرید این وسایل پول خود را دور میریزید.
“سبزه میدان” یکی از مراکز عرضه لوازم خانگی در کرمانشاه است که بسیاری از افراد برای خرید جهیزیه سراغ این قسمت میروند و گاهی از این وسایل خانگی فیک در آنجا به چشم میخورد، بگونهای که وقتی برای خرید یک وسیله وارد مغازه می شوید باید تاکید کنید که جنس اصل میخواهید و مغازهداران باوجدان هم اعلام میکنند که کدام کالاها تقلبی و کدام اصلی است.
علاوه بر سبزه میدان در سایر محدودههای شهر مانند مسکن، دولت آباد و یا برخی صفحات مجازی نیز این دست لوازم خانگی پیدا میشود و برخی حتی بدون آنکه مغازهای داشته باشند آن را در سایت دیوار می فروشند.
“رضا” یکی از فروشندگان لوازم خانگی است و درباره این لوازم برقی تقبلی می گوید: این کالاها چینی درجه دو و سه هستند که وارد بازار میشوند و نوع اصلی آنها دیگر کمتر در بازار یافت می شود.
وی ادامه داد: البته خیلی از مشتریان همین کالاها را هم می برند و راضی هستند اما بسیار از افراد دیگر ترجیح می دهند لوازم خانگی معتبر ایرانی بخرند که حداقل خدمات پس از فروش داشته باشد.
این مغازهدار یادآور شد: بسیاری از این کالاها از مرز میآید و نمیتوان ضمانتنامهای برای میزان کارکرد آنها در نظر گرفت.
“سعید” یکی دیگر از مغازهداران عقیده دیگری دارد و می گوید: بسیاری از این کالاهایی که با برند تقلبی در بازار وجود دارد، در ایران سرهم میشود و به بازار میآید.
وی اظهار کرد: کارگاههایی وجود دارد که این کالاها را سر هم میکنند و درج مارک هم بر روی آن کاری ندارد و هر مارکی که بخواهند روی کالا درج میکنند و به همین دلیل است که ظاهر و قیمتی مشابه دارند.
به گفته این مغازهدار، قطعات این لوازم خانگی یا وارد میشود و یا برای برخی قطعات از وسایل دست دوم استفاده میشود.
هیچ مغازه مجازی کالای تقلبی و قاچاق ندارد
رئیس اتحادیه لوازم خانگی کرمانشاه درباره وجود چنین کالاهایی در بازار کرمانشاه توضیحاتی ارائه داد و گفت: تاکید فراوانی داشتیم که فروشگاههای لوازم خانگی حتما به سمت عرضه کالاهای ایرانی بروند، اما ممکن است با توجه به گستردگی بازار واحدهای بدون مجوزی هم باشند که گاهی کالای قاچاق یا تقلبی عرضه کنند.
سیدستار موسوی ، با اشاره به وجود ۳۴۶ واحد صنفی لوازم خانگی مجاز در کرمانشاه، اظهار کرد: به جرات میتوان گفت تمامی این واحدها کالای ایرانی عرضه میکنند و سراغ کالاهای قاچاق و تقلبی نمیروند.
وی ادامه داد: کالاهای قاچاق یا تقلبی در مغازههایی پیدا میشود که بدون مجوز هستند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی کرمانشاه با بیان اینکه مردم نباید سراغ خرید کالاهای قاچاق و تقلبی که منشا آنها مشخص نیست بروند، خاطرنشان کرد: در طی ماه حتما بازدیدهایی از خط تولید واحدهای لوازم خانگی در سراسر ایران داریم که تولیدات بسیار با کیفیت و مناسبی دارند.
موسوی یادآور شد: تقاضای ما از مردم این است که کالاهای ایرانی را در سبد خرید خود قرار بدهند، زیرا کیفیت بسیار مناسبی دارد و البته این موضوع نیازمند فرهنگسازی هم هست.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی کرمانشاه نکته مثبت دیگر خرید کالای ایرانی را لزوم ثبت آن در سامانه جامع تجارت ایران دانست که باعث میشود اطمینان بیشتری به مصرف کننده داده شود.
وی به این نکته هم اشاره کرد که اگر مردم سراغ خرید کالاهای قاچاق یا تقلبی بروند و کالای آنها دچار مشکل شود، امکان پیگیری و جبران خسارتی که به آنها وارد شده نیست.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی کرمانشاه از برخورد جدی با واحدهایی که چنین کالاهایی عرضه میکنند هم در قالب گشتهای مشترک با سایر دستگاهها مانند تعزیرات حکومتی خبر داد و عنوان کرد: از مردم هم تقاضا داریم اگر چنین کالاهایی را مشاهده کردند موضوع را با اتحادیه یا دستگاههای نظارتی در میان بگذارند.
برخورد جدی با عرضه کالای قاچاق در بازار را در برنامه داریم
رئیس گشتهای سیار تعزیرات استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه برخورد با کالای قاچاق و تقلبی را در برنامه داریم، گفت: به تمام واحدهای صنفی اعلام کردیم به هیچ عنوان حق عرضه کالای قاچاق و کالایی که حق گمرکی آن پرداخت نشده را ندارند و باید چنین کالاهایی را از مغازههای خود جمع آوری کنند.
گودرز فهیمی ، درباره لوازم خانگی با برندهای تقلبی در بازار نیز عنوان کرد: برخی از این کالاها چینی هستند و حتی ممکن است برخی در داخل کشور تولید شود اما برند دیگری روی آن درج شود و متاسفانه برخی از مردم هم ممکن است فریب خرید این کالاهای تقلبی را بخورند.
فهیمی با بیان اینکه گاهی برای برخی از این کالاها ضمانتنامه غیرواقعی هم تهیه می شود، عنوان کرد: برخی مغازهداران با برخی نمایندگیها تعامل میکنند که برای این کالاها ضمانتنامه غیرواقعی تعریف شود که بجز همان نمایندگی در هیچ کجا قابل استفاده نیست، درحالیکه ضمانتنامه واقعی در تمام کشور قابل استفاده است.
وی به مردم توصیه کرد، برای اینکه دچار مشکل نشوند سراغ خرید لوازم خانگی ایرانی و فروشگاههای معتبر بروند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.