سعدی
همین نصیحت من پیش گیر و نیکی کن /که دانم پس از مرگم کنی به نیکی یاد
Monday, 16 September , 2024
امروز : دوشنبه, ۲۶ شهریور , ۱۴۰۳ - 13 ربيع أول 1446
شناسه خبر : 1478
  پرینت تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۳ |

گره کور ترافیک کلانشهر کرمانشاه

وقتی بافت خیابان های شهر آنچنان توان این همه ترافیک و خودرو را ندارد، چرا مردم تا این حد از خودروهای شخصی استفاده می‌کنند؟!
گره کور ترافیک کلانشهر کرمانشاه

به گزارش کرمانشاه امروز؛ همزمان با بازگشایی مدارس و دیگر مراکز آموزشی، و همچنین تردد کارکنان به ادارات اوضاع ترافیکی کلان‌شهرها همچون کرمانشاه رو به وخامت می گذرد.

واقعاً وقتی بافت خیابان های شهر آنچنان توان این همه ترافیک و خودرو را ندارد، چرا مردم تا این حد از خودروهای شخصی استفاده می‌کنند؟!

با این حال راه‌هایی برای کاهش گره‌هایی ترافیکی وجود دارد که مستلزم فرهنگ عمومی است.

معصومه شریفی یکی از معلمان شهر کرمانشاه گفت: واضح است استفاده از وسایل نقلیه عمومی به منظور جا به جایی افراد در سطح شهر، می تواند تاثیر مثبتی در وضعیت ترافیک شهری داشته باشد.

وی گفت: من تمامی مسیر خود را از خانه تا محل کارم که مدرسه است و دو خیابان فاصله دارد پیاده تردد می کنم و معتقدم کسانی که از خودروهای تک سرنشین استفاده می‌کنند، بیشتر به دنبال راحتی و چشم و هم‌چشمی هستند، به طوری که می‌خواهند از در خانه تا محل کارشان را در خودروی خود باشند در حالیکه این افراد کمی باید به فکر مردم و شهرشان باشند.

شریفی ادامه داد: کاش سازمان اتوبوسرانی و تاکسیرانی شهرداری کرمانشاه بجای معرفی خودرهای شخصی چندتا اتوبوس را در نظر بگیرد که دانش آموزان و دانشجویان با وسایل نقلیه عمومی تردد کنند.

آقای فرهاد میرزایی یکی از رانندگان سرویس گفت: بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی دیگر مانند دانشگاه ها، هزاران خودرو تک سرنشین را روانه خیابان ها می کند و بر وخامت اوضاع ترافیک شهری، دامن می زند، چرا که بسیاری از والدین دانش آموزان، ترجیح می دهند فرزندشان را با خودرو شخصی به مدرسه برسانند.

وی گفت: یکی از دلایل ترافیک هم همین سرویس هایی است که برای سوار و پیاده کردن دانش آموزان کوچه و خیابان را بند می آورند و رانندگانی که قوانین راهنمایی و رانندگی را زیر پا می گذارند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان کرمانشاه نیز چندی پیش اظهار داشت: با توجه به افزایش تردد در مهرماه حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش ترافیک معابر اصلی مشاهده می‌شود.

حجت الله عزیزی افزود: افزایش ترافیکی معابر اصلی به دلیل فعالیت سرویس‌های مدارس و جا به جایی دانش آموزان بوده که اوج ترافیک در نوبت صبح از ساعت هفت تا هشت صبح و در نوبت بعد از ظهر ساعت ۱۲ تا ۱۳ ظهر بوده است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهر کرمانشاه به اجرای طرح زوج و فرد در ساعاتی از شبانه روز اشاره و تصریح کرد: ترافیک در هسته مرکزی شهر و خیابان‌های اصلی در محدوده هسته مرکزی بیشتر مشاهده می‌شود که به منظور پیشگیری در اختلال رفت و آمد‌ها اجرای طرح زوج و فرد در در نظر گرفته شد.

آیا طرح زوج و فرد بر کاهش ترافیک در معابر اصلی شهر همچون شهرک‌های الهیه، مسکن و محدوده میدان سپاه پاسداران و بلوار شهید بهشتی تاثیری داشته است!؟

فرشته ایزدی اظهار داشت: امروزه استفاده از خودروهای شخصی به ویژه به صورت تک‌سرنشین روز به روز در حال افزایش است که این امر مشکلاتی را از نظر فرهنگی، اجتماعی و روانی در جامعه ایجاد کرده است.

این کارشناس ارشد جامعه شناسی گفت: مردم باید یاد بگیرند که کجا و چگونه و چه زمانی از خودروهای شخصی استفاده کنند.

وی گفت: افزایش تولید ماشین در جامعه و استقبال گسترده مردم از تولیدات شرکت‌های خودروسازی روزبه‌روز مشکلات اجتماعی و فرهنگی افزایش خواهد داد و ما شاهد افزایش آلودگی هوا، افزایش ترافیک در شهرها، افزایش سروصدا و ناهنجاری‌های صوتی و ضایعات زیست‌محیطی، افزایش ناراحتی‌های روحی، روانی و عصبانیت و تنش‌های کلامی و رفتاری بین مردم و پایین آمدن آستانه تحمل افراد و افزایش خشونت‌ها خواهیم بود.

ایزدی خاطرنشان کرد: ترغیب مردم به استفاده از وسایل نقلیه عمومی و گسترش ورزش‌های همگانی و افزایش فرهنگ پیاده‌روی در کاهش بار ترافیکی بسیار موثر خواهد بود.

وی با اشاره به فرهنگ چشم همچشمی گفت: صاحب خودرو بودن در کشور ما به نوعی کلاس و مزیت برای افراد تبدیل شده به طوری که هر کسی خود را به آب و آتش می‌زند تا برای خود وسیله نقلیه‌ای فراهم‌ کند، و اینجا رسانه ها می توانند نقش بسزایی داشته باشند.

این کارشناس ارشد جامعه شناسی تصریح کرد: رسانه های ارتباط جمعی نقش موثری در فرهنگ‌سازی استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و حتی دوچرخه دارند.

به نظر می رسد منظور کنترل، مدیریت و ساماندهی رفت و آمد‌ها از بروز ترافیک سنگین و قفل شدن مسیر تقویت شبکه حمل و نقل عمومی، گسترش فرهنگ پیاده روی و استفاده از دوچرخه و ایجاد زیرساخت های لازم برای آن و ساماندهی سرویس های دانش آموزی مطابق آیین نامه اجرایی حمل و نقل دانش آموزان می تواند اقدامات موثری در جهت بهبود وضعیت ترافیکی در فصل بازگشایی مدارس باشد.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.