سعدی
همین نصیحت من پیش گیر و نیکی کن /که دانم پس از مرگم کنی به نیکی یاد
Monday, 8 July , 2024
امروز : دوشنبه, ۱۸ تیر , ۱۴۰۳ - 2 محرم 1446
شناسه خبر : 2263
  پرینت تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹ |

قاتل نیمی از کرمانشاهیان را بشناسید!

رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه بیماریهای قلبی و عروقی را عامل ۴۵ تا ۵۰ درصد مرگ و میرهای سالانه استان عنوان کرد.
قاتل نیمی از کرمانشاهیان را بشناسید!

به گزارش کرمانشاه امروز؛ رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه بیماریهای قلبی و عروقی را عامل ۴۵ تا ۵۰ درصد مرگ و میرهای سالانه استان عنوان کرد.

دکتر ابراهیم شکیبا به مناسبت روز جهانی قلب (۷ مهر) از بیماری های قلبی و عروقی به عنوان اولین عامل مرگ و میر افراد در جهان یاد کرد.

وی افزود: این بیماری ها سالانه مرگ ۲۰ میلیون نفر را در جهان رقم می‌زنند و در همین راستا برای افزایش آگاهی جهانی نسبت به این خطر روز ۲۹ سپتامبر به عنوان روز جهانی قلب نامگذاری شده است.

شکیبا این بیماری ها را هم عامل نیمی از مرگ و میر ایرانیان عنوان کرد و افزود: در سالهای اخیر (بدون لحاظ آمار فوتی های کرونا) این بیماری ها عامل ۴۵ تا ۵۰ درصد مرگ و میرهای استان هم بوده اند.

شکیبا با اشاره به دخیل بودن عوامل مختلف در بروز این بیماری ها، از کم تحرکی و تغذیه نامناسب به عنوان مهمترین این عوامل یاد کرد.

وی افزود: همچنین اضافه وزن و چاقی، مصرف سیگار و قلیان، مصرف الکل، دیابت و فشار خون از جمله ریسک فاکتورهای اصلی این بیماری ها هستند.

رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر آنچه در خصوص این بیماری ها نگرانی ایجاد کرده، کاهش سن ابتلا به این بیماری هاست که یک زنگ خطر جدی محسوب می شود.

وی علت این موضوع را افزایش کم تحرکی در سطح جامعه و افزایش مصرف فست فودها و مواد غذایی ناسالم عنوان کرد.

شکیبا با بیان اینکه این بیماری ها قابل پیشگیری هستند، اولین و مهم ترین اصل پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را “خودمراقبتی” عنوان کرد.

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه افزود: وقتی افراد به اندازه کافی تحرک داشته و از غذاهای سالم استفاده کرده و مصرف دخانیات نداشته باشند، قطعا تا حد بسیار زیادی از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در امان خواهند بود.

شکیبا بهترین تغذیه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها را کاهش مصرف چربی و قند، کاهش مصرف فست فودها و غذاهای چرب و پرکالری و نیز افزایش مصرف مصرف میوه و سبزیجات عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: افراد نباید در مصرف میوه و سبزیجات هم زیاده روی کنند و مصرف روزانه دو تا سه واحد میوه کافی است.

وی افزود: در کنار تغذیه مناسب، ورزش و تحرک هم عامل موثری در پیشگیری از ابتلا به این بیماری هاست و توصیه می‌شود افراد پنج روز در هفته، روزانه به مدت نیم تا یک ساعت پیاده روی داشته و یا سه روز در هفته را به انجام ورزش های سنگین اختصاص دهند.

وی افزود: تحرک و ورزش نقش موثری در کاهش تجمع چربی در عروق داشته و از سکته های قلبی پیشگیری می‌کند.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.