سعدی
همین نصیحت من پیش گیر و نیکی کن /که دانم پس از مرگم کنی به نیکی یاد
Monday, 8 July , 2024
امروز : دوشنبه, ۱۸ تیر , ۱۴۰۳ - 2 محرم 1446
شناسه خبر : 2678
  پرینت تاریخ انتشار : ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۴ |
معاون گردشگری استان کرمانشاه:

چرخ گردشگری استان با یک دست نمی چرخد!

گردشگری نه در ایران و کرمانشاه بلکه در سراسر جهان یک موضوع فرابخشی است، بنابراین گرچه محوریت اجرایی آن با میراث فرهنگی است اما عوامل اجرایی آن محدود به یک سازمان نیست و برای استانی مثل کرمانشاه باید نهادها و ارگانهای دیگری مثل استانداری و شهرداری پای کار بیایند تا همه چیز منطقی و روی روال پیش برود.
چرخ گردشگری استان با یک دست نمی چرخد!

به گزارش کرمانشاه امروز؛ حتما به یاد دارید که در یکی از نشست های کارگروه اجتماعی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار از عدم استفاده از ظرفیت های گردشگری در استان سخن راند.

علی شعبانی در این نشست با اشاره به این نکته که تاکنون از یک درصد ظرفیت ها و قابلیت های گردشگری استان استفاده نشده است، سرمایه گذاری در این حوزه را فرصت خوبی برای  تولید اشتغال و ثروت در استان دانست و خواستار رونق صنعت بومگردی در استان شد.

او همچنین توجه به نوآوری و خلاقیت در معرفی ظرفیت های استان را مهم ارزیابی کرد و بر اهمیت برندسازی و استفاده از روشهای نو برای توسعه پلتفرم های فروش محصولات صنایع دستی صحه گذاشت، فضای ایده آلی که با واقعیت های کنونی استان فاصله دارد.

این سبک انتقاد گرچه بی ارتباط با وضعیت اسف بار سالهای اخیر صنعت گردشگری استان نیست، اما باید پرسید حال که قرار است از ظرفیت ها استفاده کنیم آیا زیرساخت ها برای آغاز این تحول فرهنگی مهیاست؟ آیا مسئولین پای کار هستند و آیا بخش خصوصی آمادگی پذیرش و همراهی با این خواسته را دارد؟

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در همین رابطه به کرمانشاه امروز گفت: گردشگری نه در ایران و کرمانشاه بلکه در سراسر جهان یک موضوع فرابخشی است، بنابراین گرچه محوریت اجرایی آن با میراث فرهنگی است اما عوامل اجرایی آن محدود به یک سازمان نیست و برای استانی مثل کرمانشاه باید نهادها و ارگانهای دیگری مثل استانداری و شهرداری پای کار بیایند تا همه چیز منطقی و روی روال پیش برود.

“وحید امیری”  درحالیکه سخنان معاون استاندار را نوعی اغراق در ضرورت بیان مطلب ارزیابی کرد، افزود: پر واضح است که استان ما با ثبت سه اثر جهانی، ۲هزار و۸۰۰ اثر ملی و ۴هزار و۲۰۰ اثرتاریخی قابل قیاس با استانهای همجواری چون همدان و کردستان نیست، اما باید پرسید چطور می شود که به رغم این قابلیت ها محوریت گردشگری غرب کشور به همدان می رسد؟!

وی ادامه داد: این همان نکته ای است که پیشتر به آن اشاره کردم، در همدان چیزی که شاهدش بودیم حمایت و پای کار بودن دیگر دستگاهها با حوزه گردشگری بود، خصوصا شهرداری  که برنامه ها را حول محور گردشگری پیش می برد، در کرمانشاه اما چه اتفاقی می افتد؟ شهرداری خودش را کنار می کشد و اگر قصد همکاری هم داشته باشد دقیقه ۹۰ از زیر بار مسئولیت شانه خالی می کند! چرا؟ چون خودش را از این حوزه جدا می داند.

امیری تصریح کرد: مشکل فقط شهرداری نیست، برای توسعه گردشگری نهادها و ارگانهای مرتبط زیادی باید پای کار باشند، استانداری، فرمانداری ها، دانشگاه، تربیت بدنی، جهادکشاورزی و …

او در همین رابطه به اجرای ۱۰ پروژه پیشران برای توسعه گردشگری استان اشاره کرد و گفت: برای این کار شروع به ریل گذاری کردیم  و زیرساختهایی را که پیشتر نداشتیم تعریف و مهیا کردیم تا حداقل اگر گامی هم برداشته می شود برای سالهای بعد ماندگار باشد.

امیری افزود: چون معتقدم رونق گردشگری علاوه بر حمایت مسئولین، یک فاکتور مهم دیگر هم لازم دارد و آن حمایت و درک سرمایه گذاران  بخش خصوصی از اهمیت این موضوع است، برای این کار پا پیش گذاشتم، کاری که با توجه به شرایط نامساعد استان، نیاز به آموزش و فرهنگسازی داشت.

 

وی در همین راستا به  تعطیلی چندساله انجمن های اقامتی و ضربه جبران ناپذیر آن به صنعت گردشگری استان اشاره کرد و گفت: در این مدت تلاش کردیم تا انجمن های اقامتی از نو تشکیل شوند، گردشگری سلامت، گردشگری کودک و گردشگری خوراک را احیا کردیم، تشکل های بومگردی و انجمن تورگردها انسجام گرفتند و شرایط کم کم برای تغییر وضعیت مهیا شد.

امیری همچنین به تهیه و تدوین تقویم برنامه ها و رویدادهای گردشگری استان اشاره کرد و افزود: اواخر سال گذشته تقویمی در اختیار فرمانداری ها قرار گرفت تا بدانند در طول سال چه برنامه هایی را متناسب با رویدادهای گردشگری استان و منطقه برگزار کنند.

وی گفت: پیشتر برنامه منسجمی برای شهرهای مختلف نداشتیم و برای همین از جشنواره های مختلفی که در خیلی از شهرهای ایران برگزار میشد عقب ماندیم.

امیری از دیگر اقدامات مهم و اثر گذار برای توسعه و رونق صنعت گردشگری استان به راه اندازی هتل بوتیک ها اشاره کرد و افزود: هتل بوتیک ها خانه های قدیمی و سنتی با تجهیزات مدرن و تکنولوژی روز هستند که بسیار مورد استقبال گردشگران قرار می گیرند. ما تاکنون ۳ مورد را در استان راه اندازی کرده ایم و بنظرم این طرح امکان بیشتری برای توسعه دارد.

او البته در خصوص برنامه های در دست اقدام هم حرف زد، مثلا جشنواره توانمند سازی بوم گردی های غرب کشور، جشنواره رسانه و گردشگری، جشنواره اقوام و… که به نظر می رسد اجرای خوب و اثرگذار هریک زیرساختهای خاص خود را می طلبد و نیازمند همراهی همه ارگانهای مرتبط با حوزه گردشگری بویژه استانداری، فرمانداری و شهرداری هاست.

برنامه هایی که اگر خوب پیش برود قابلیت خوبی برای به رخ کشیدن ظرفیت های گردشگری استان به عنوان یکی از سه محور گردشگری تاریخ و تمدن غرب کشور دارد و در مقابل استانهای توانمند و شناخته شده دیگری چون یزد، اصفهان و فارس می توان حرف بیشتری برای گفتن داشت.

 

نویسنده : لیلا سعدوندی
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.